Download Percuma-Software,Games,Phone,etc!
Powered by Download-Home2u

Sehari Sebelum Puasa  

Sunday, August 23, 2009

Maaf sekiranya post ini menggugat puasa anda kerana ia adalah berkisahkan makan..okey..
Pada Jumaat lepas (21.08.09) iaitu sehari sebelum posa(tajuk entry)opis tempat teman keja adakan sikit jamuan makan bagi menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak ni.Bos teman bermurah hati mengadakan jamuan makan petang bg semua staff PUR dan memberi sumbangan berupa buah Kurma setiap staff sekotak.Tp staf luar (fieldwork) tak dapat hadir kerana masing2 nak balik kampung,jd hanya kaum pejabat sahaja yg meraikan nyer..Antara yg ada Bos teman(Hj.A.Rahman),Manager(EnIbrahim),Ida(Akaun),Emi(Clark),
Abid(Teknikal),Aku(??),Wan(Title),Man(Title),P.Cik Osman(Pem.Am),
Hidayah(Paktikal PUO)dan tetamu terhormat En.Firdaus(Insurans Agen).

Sebelum acara yg bermula pd pukul 4-ptg tuh,bos teman adakan sedikit majlis tazkirah bagi menyambut kedatangan Ramadhan.Pastu apa lagi makan time..

Korang tengoklah sendiri gambar kat bawah nih...banyak snap tp ini jer sempat upload..

Mr.Wan posing like The Boss-Blog beliau wan2day


Mr.Man si pengantin baru..baru ker??hrmm...dah karat..senyuman laki org


Uncle Osman..runner PUR


menu hidangan...bungkus jer beli kat FoodCourt Megoplex,M.Gopeng
antaranya mee rebus,mee kicap,bihun sup tulang dan kuew teow kicap..sedap leh tahan
(bak kata org terajang dinding punya sedap)


terliur teman...


pergh.ABC a.k.a ais kacang...menyirap tekak time posa nih...


Bos teman Hj. Abd.Rahman..sedap layan mee rebus..



PUR Manager ngn En.Firdaus..member kamcing sekampung..


borak pe tuh...puan2 oi...puan abid ngn puan emi ari ni korang last ngumpat..esok posa


tudung peach tu aku dah cop..


mak aih...korang tengok...mee rebus banjir tsunami tu..puan abid menyerongin jer bukak sos sebelum menyelam mee rebus banjir nyer..


yg ni no komen...malu2 plak nak amik gambar,sedap menghirop sup koew teow kicap..

Gadis Praktikal,Hidayah(from PUO)sporting...

Kurma Yusuf Taiyoob-Wasem,semua staff dapt sorg satu.

AKHIR KATA KAMI WARGA PUR DAN BEBO MENGUCAPKAN SELAMAT POSA
RAMADHAN AL-MUBARAK

AddThis Social Bookmark Button


Sua Rasa TV9-Ipoh  

Sunday, August 9, 2009


Post kali ni cite dah lama...naik basi dah kot..korang baca jer lah..dari takde post..

pada 1-2 Ogos yg lepas kami sefamili just gi ronda2 tengok apa ada ngan Sua Rasa TV9 nih,adakah se-hebat Jom-Heboh TV3 tuh(sbb tak penah gi lagi )..kitorg gi awal dlm kol 10.30pg tak silap sbb pg2 nih tak ler paneh sgt,parking pun senang sbb org tak ramai gik yg dtg.gambar tak banyak snap sbb bawak bebudak si-haikal n hariz nih susah ckit ler nak free snap gambar..tengok ler ini jer yg ade..

J.O pun ada..sibuk memasak untuk produk mee ape ntah(tak ingat)pastu bagi pengunjung pakat2 rasa mee tu..


suasana sekitar gerai2 terlibat


FAMA..banyaknyer deroiyan...


gerai cenderahati SUA RASA TV9-brader topi kuning tuh nak lari plak dari interframe...dpt gak..diorg ingat gua nih wartawan mane tah kot..sbb pki DSLR...
kat cni abih 50inggit..beli baju+topi..


sekitar karnival...booth celcom...cukup ramai sale person diorg...mcm2 promosi...
special berokband diorng...murah plak modem 3G ari tuh...


belakang deme tuh gerai TOK GURU tak silap...bnyak promosi diorg tawarkan...murah bebenor
tp tak beli pun...


mamat nih tgh bawak kepok lekor ball bagi org rasa...ni baru Sua Rasa...sua pastu rasa..hehe
sedap gak lar...yg nih aku beli sbb kami sefimili mmg suka mkn lekor2 nih..


leh tahan...budak nih perform mcm artis dah otai..suara mantop sambil diperhatikan oleh J.O
tunggu giliran lah tuh tak sabo nak gelek ..


blum smpi petang gih dah nampak penat bebudak tuh..cian,nak cari duit lebih


dah letih...pe lagi balek lar...kami round tak abih pun..sebelah side sajer...sebelah gi tak gi.letih
tudung itam tuh..makcik si haikal&hariz,lepak umah sblm balik kg sbb tempat dia blajo kat UTP,tronoh kena tutup 1week angkara H1N1...

so,lastly..ok ler karnival Sua Rasa nih...tak ker se-heboh Jom Heboh tv3 tuh...
yg best nyer lebih kurang 4-5 org dtg tanya aku nih wartawan dari mana sbb aku dok galas ke hulu ke hilir DSLR..

AddThis Social Bookmark Button


WOW..123456789...  

Thursday, August 6, 2009


AKHIRNYA...TUNGGU PUNYA TUNGGU..

AddThis Social Bookmark Button


RESTORAN SERAI SATAY KAJANG YG HAMPEH  

Wednesday, August 5, 2009


Restoran Serai Satay Kajang..Kat Medan Ipoh Bestari depan Tesco Ipoh.

Rasanya mesti suma dah kenal dengan satay kajang yg terkenal dengan bapak besar nye daging satay nyer dan kuah yg best.Kat ipoh ada satu la kedai yg ala2 satay kajang kat kl tuh iaitu Serai Satay Kajang..mmg sedap satay kat situ dah bape kali dah aku pegi..klu trigin nak makan sate yg sedap dan mmg kenyang gile klu makan kat situ..10 cucuk dah cukup tuk sorg mkn..itu cerita menarik..

yg tak menariknya dan buat aku sekeluarga rasa naik boring tuh...pd 24.07.09..(lama dah ni bru ada masa nak post)aku tingin nak pekena sate kat situ..ok pas maghrib pegi lah..time tuh tak ramai org ngat ada dlm 1-2 meja jer pelanggan..

tak ramai gik..

1-2 meja jer

kami pilih amik meja kat tepi depan pintu masuk sbb sejuk ckit dari dok dlm,nak dijadikan citer baru duduk2 nak betulkan kusi anak2 tetiba PANG!!!!....blackout jap...terkojut ko..tgk sebtg besi jatuh dari blkg haikal(anak gua yg 1st) kena kat main suiz elektrik..damn..sib baik maknyer sempat tahan ngan tangan dari timpa haikal..pergh...aper lgi gua sound ler pekerja kat situ nape letak btn besi shutter roll kat blkg meja customer..diorg diam jerk..ape pun tak ckp..wtf!!vavi tul
klu kena anak gua...mmg gua sue punye..bangang!!

(ilutrasi kejadian..katon ckit)
ok..dah lapa punya psl kitorg tuka meja(cool ckit)...order plak satu hal..nama jer kedai sate..tp tak guna dlm list menu order tu ada la sate ayam,daging,perut,kambing..yg ada time tuh ayam ngan daging jer..bru kol 8mlm itu jer tinggal..mmg vavi tul..gua tringin sate perut,ape leh wat order ler sate ayam..janji sate!!mlm tuh mmg org tak ramai tp bila masuk dlm kol 8 lebih dah mula penuh meja2 kat situ..satu gi yg buat aku nyampah customer service mmg hampeh..tak mesra pengguna..suddey ler sate kajang..bye2..best gi sate bota...(promote nih)


nasihat aku kat restoran tuh..klu leh sediakan perkhidmatan yg terbaik..customer servis penting
baru org suka makan kat situ,jgn lokek ngan senyuman..mulut tu jgn berat mintak maaf klu berlaku kes2 mcm yg kena kat aku sefamili,yg penting skli menu..jgn ko karang suma benda yg pasti ko tak mampu sediakan hari2..lu pikirlah sendiri...

Nasi Ayam..

AddThis Social Bookmark Button


 

Belacan