Download Percuma-Software,Games,Phone,etc!
Powered by Download-Home2u

3G CELCOM BROADBAND  

Monday, February 9, 2009

Akhirnya dapat jugak aku pki tenet kat umah,dah lama aku survey,searching,lastly Celcom jugak d'best.Lagipun kat Ipoh nih coverage utk 3g baik Celcom @ Maxis dua2 support 3.5g(HSDPA).Jadi pd 28.01.09 lepas aku pun contact ajen Celcom iaitu En.Arshad (ajen celcom area Ipoh)utk langgan brodband nih,Aku amik pakej D68(384kbs) sbb ajen tu kata klu stakat nak blog/search/email/donlod ckit2 dah cukup.klu tak puas hati bila2 boleh upgrade D98(3.6mbs).mula2 aku register line saja tak amik modem lagi,sbb aku ingat nak pki Hp jer lapun hp Nokia 6120c aku support 3.5G jimatlah duit takyah beli modem.Tgu dalam dua ari dah idup line 3G aku.Jadi dpt aku tenet,tapi yang sedihnyer bila pki phone ni sebagai modem,bateri cepat abih siut.tak sampai 2 jam flat terus bateri.pas2 slalu plak cas.Takut plak nanti IC hp rosak.Jadi terpaksa jugaklah aku beli Modem(tak jimat jugak).so aku contact En.Arshad balik pada 04.02.09 kabo aku nak modem plak,dia ofer kat aku modem latest jenis Huawei K3565 Vodafone RM390 18mth warranty.malas pikir akupun sambor jerlah,lgpun aku search kat lelong/ebay suma rega lebih kurang jer untuk modem jenis nih(Terbang Rm390).Kalu sesapa yang berminat nak langgan Celcom 3G broadband nih amik pakej yg beli modem sendiri sbb takde kontrak,anytime leh cancel.

AddThis Social Bookmark Button


 

Belacan